Porodice Hamasovih zatvorenika podnose tužbu u Hagu; Danas pravimo istoriju

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 12:57

Porodice Hamasovih zatvorenika podnose tužbu u Hagu; "Danas pravimo istoriju"

Porodice zatvorenika koje drži Hamas podneće tužbu Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu protiv Hamasa, kojeg terete za ratne zločine.

Više od 100 članova porodica zatvorenika podneće danas tužbu.

Ofri Bibas, sestra jednog od taoca, je na konferenciji za novinare rekla da su porodice "na milosti terorista koji su ubijali i silovali" i da nema kraja mučenju.

Hamas drži u zarobljeništvu njegovog brata, njegovu ženu i dvoje njihove dece. Govornici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kažu da se nadaju da će upozoriti svet da bi se Hamasov teror mogao proširiti na Evropu.

"Danas ćemo praviti istoriju", kaže Bibas.

S druge strane, izraelska vojska svakodnevno raketira južni deo Gaze, ubijajući na desetine civila, među kojima je najveći broj žena i dece. Broj ubijenih u Gazi premašio je 28.000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.