Porodica ubijene snimateljke tužila Aleka Boldvina

Izvor: Beta, 15.Feb.2022, 22:26

Porodica ubijene snimateljke tužila Aleka Boldvina

Porodica snimateljke Galine Hačins ubijene slučajnim ispaljivanjem metka na snimanju vesterna "Rdja" (Rast) tužila je danas glumca Aleka Boldvina tražeći "znatnu" odštetu, objavili su advokati.U trenutku nesreće 21. oktobra prošle godine na ranču u Santa Feu u američkoj državi Novi Meksiko Alek Boldvin je rukovao revolverom dok je radio na jednoj sceni sa direktorkom fotografije Galinom Hačins. Njemu je oružje dato kao potpuno bezazleno pošto je trebalo da ima samo lažne metke ali je revolver opalio i smrtno ranio 42-ogodišnju snimateljku.Brajan Paniš koji predstavlja supruga i sina Galine Hačins ukazao je na konferenciji za novinare danas na "opasno ponašanje" Aleka Boldvina. On je takodje rekao da su mere štednje koju su odlučili glumac i drugi producenti tog niskobudžetnog vesterna dovele do smrti Hačins.Advokat je naveo, prema njemu "najmanje 15 kriterijuma" na snazi u industriji filma koje je produkcija zanemarila da primeni za vreme snimanja.Advokat smatra, na primer, da je trebalo da se koristi lažni revolver a ne oružje koje radi i da nije bilo kvalifikovane osobe da rukuje vatrenim oružjem u trenutku nesreće. Takodje je izrazio žaljenje što ekipa filma nije imala zaštitnu opremu kao što se radi za vreme snimanja nekih scena kada treba da se puca ćorcima.Tužba je ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porodica ubijene snimateljke tužila Aleka Boldvina

Izvor: Danas, 15.Feb.2022

Porodica snimateljke Galine Hačins ubijene slučajnim ispaljivanjem metka na snimanju vesterna "Rđa" (Rast) tužila je danas glumca Aleka Boldvina tražeći "znatnu" odštetu, objavili su advokati.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.