Porodica ubijene manekenke traži vraćanje smrtne kazne u Srbiji

Izvor: Press, 21.Feb.2013, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica ubijene manekenke traži vraćanje smrtne kazne u Srbiji

Otac ubijene devojke, Edmund Červenko, uz podršku porodice, držao je parole u kojima su tražili povratak smrtne kazne u Srbiji
"Neka nam Indija bude zemlja za primer, jer se obračunala sa silovateljima vrlo lako, poubilajali su ih za jedno poluvreme, a to je jedina pravda. Šta mi vredi što mi danas govore kako mi je ćerka bila najlepša manekenka u Srbiji, kada je jedna budala i njen i moj život uništila za tren" izjavio je Edmund.
U policiju se ne može uzdati
"Vladislava je osam dana tražila zaštitu, a iz policije su ignorisali njen vapaj. Rekli su da ih pozove kada joj ubica uradi nešto konkretno. Nažalost, tako se i desilo, a ovo je samo primer kako naša policija časno i predano obavlja svoj posao" izjavio je Edmund.
On je uputio apel svim roditeljima da u cilju prevencije zločina, ukoliko primete bilo kakvu masnicu ili ogrebotinu na telu svoje dece, sami spreče moguću tragediju. 
Porodica je podsetila da se tragedije nisu završile sa ubistvom njihove Vladislave, pa su podsetili na nedavno ubistvo Marije Cimbal, čije se ime našlo na transparentu pored Vladislavinog.
Vladislava Červenko je ubijena u svom stanu u Novom Sadu, novembra prošle godine. Za njeno ubistvo je osumnjičen Darijan Musić (25), sa kojim se zabavljala dve godine.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.