Poreskom utajom oštećen budžet za više od 14,4 miliona dinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Okt.2019, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poreskom utajom oštećen budžet za više od 14,4 miliona dinara

Poreska policija uhapsila je odgovorno lice kompanije iz Pančeva zbog poreske utaje kojom je oštećen budžet Srbije za više od 14,4 miliona dinara, saopšteno je danas.

Policija ga sumnjiči da je od januara 2017. do oktobra 2018. godine u poslovnim knjigama i podnetim poreskim prijavama umanjio prihod od prodaje polovnih automobila za 39 miliona dinara, tako što je njihovu prodaju prikazao po nižim cenama od stvarnih.

Na taj način izbegao je obračun i plaćanje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << PDV-a od 7,8 miliona dinara.

Prihod od prodaje polovnih putničkih automobila zadržao je za sopstvene potrebe kao ličnu zaradu na koju nije obračunao i platio porez i doprinose za socijalno osiguranje od oko 6,7 miliona dinara dinara.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu će biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.