Izvor: Blic, 08.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz

Srbija se juče vratila u doba pre 5. oktobra 2000. Da bi paradoks bio veći, u tome se uspelo voljom Vojislava Koštunice, čoveka koji je tog 5. oktobra - srušio Slobodana Miloševića. Dogovor Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije sa socijalistima i radikalima, potpuni je poraz demokratske Srbije. I uvreda za sve koji su izneli 5. oktobar.

Naša je dužnost da podržimo ono što je razumno, a ne ono što nam je politički blisko, reče juče Miloš Aligrudić, šef poslaničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kluba DSS, obrazlažući odluku stranke da podrže Tomislava Nikolića za predsednika Skupštine. Znači, razumno je podržati kandidata stranke koja je sa socijalistima i julovcima Srbiju uvela u ratove i izolaciju i, najposle, rat protiv najmoćnije sile sveta?! Istovremeno, tumačeći Aligrudićevu izjavu, dalo bi se zaključiti da za DSS izbor Nikolića možda nije „politički blizak" ali je - razuman, jer su radikali dobili najviše poslaničkih mandata?!

Ova verbalna ekvilibristika mladog političara, koja vređa zdrav razum, ipak otkriva suštinu „politike" Demokratske stranke Srbije. Cilj je opstanak na vlasti, a cena nije bitna. Srbija i njeni građani tu, očito, nisu važni.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.