Poraz, ali i vredna lekcija

Izvor: Mondo, 02.Jan.2015, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz, ali i vredna lekcija

Košarkaši Zvezde na svom primeru su uvideli koliko su "skupi" padovi koncentracije u duelima sa najjačim timovima Evrope.

Ekipa Reala u Kombank areni nije prikazala ništa što već nije viđeno. Kao čuveni "ali-up" Serhija Rodrigeza i Rudija Fernandeza, za koji protivnik zna da će biti izveden, ali ga oni sačuvaju za momenat kada odbrana prebaci fokus na druge opcije.

Te akcije nije bilo u meču protiv Crvene zvezde Telekom, ali je bilo ubitačne serije od četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << trojke za manje od tri minuta, kojim su crveno-beli iz "egal" rezultata otišli u dvocifreni zaostatak. I nisu se izvukli.

"Real je poznat po tome da protiv njega ne smeš da se opustiš ni minut. Iskoristili su naše greške, ubacili četiri trojke zaredom i to nismo mogli da stignemo. Odličan su tim, večeras su bili bolji i čestitam im na pobedi", rekao je Boban Marjanović.

MVP prve faze Evrolige statistički je pružio najslabiju partiju od početka takmičenja, ne računajući gostovanje Neptunasu, još u drugom kolu.

"Dobro su se spremili za nas. Moramo nešto da naučimo iz ovoga. Moramo da naučimo da igramo jake utakmice. To je važna lekcija".

Čarls Dženkins imao je bljesak početkom druge četvrtine, kada su crveno-beli nadoknadili "minus osam" i prešli u vođstvo, ali nisu znali da ga zadrže.

"Jako su dobri. Jedan su od onih timova koji koristi greške i kažnjava ih. Tranzicija, skokovi, brza igra... Tako oni igraju i to su pokazali. Odigrali smo motivisano do kraja, ali nas je njihova serija u trećoj četvrtini na neki način 'ubila'. Ušli smo u bonus, nismo hteli da ih zaustavljamo faulovima i oni su za to vreme pogađali važne šuteve", podvukao je energični američki bek.

"Moramo da sednemo, pogledamo snimak i da izvučemo lekcije", dodao je popularni "Đenka".

Kapiten Luka Mitrović vodio je žestoke duele sa "namazanim" Felipeom Rejesom, kome je ovo 11. sezona u Evroligi i koji ni sa nepunih 35 godina nije rekao svoju poslednju reč.

"Posle naših pobeda u prvoj fazi, mnogi su očekivali i pobedu nad Realom. Odigrali smo veliki meč i važno je da iz njega izvučemo lekciju", rekao je Zvezdin kapiten.

"Moramo mnogo bolje što se tiče koncentracije. Mnogo smo neiskusnih grešaka napravili. Bilo je toga i u prethodnim utakmicama, ali tada protivnici nisu bili ovako kvalitetni. Videli smo koliko ti 'prazni' minuti mogu skupo da koštaju".

Mitrović smatra da se u prvom poluvremenu pogrešno išlo na šut, umesto na Bobana Marjanovića.

Suđenje nije želeo posebno da komentariše, iako je prelomna serija gostiju usledila baš posle dve sporne odluke na štetu crveno-belih.

"Real je, jednostavno, bio bolji. I ako je možda bilo sumnjivih odluka - oni su svoj status zaslužili kvalitetom i renomeom".

Zvezdi za manje od 48 sati predstoji duel 16. kola ABA lige, sa Olimpijom u Ljubljani, bez pravog treninga i kvalitetne pripreme.

"Mnogo je bitno da ovaj meč ne ostavi posledice, već da iz njega izvučemo pouke, da se u Sloveniji ne bi desilo nešto što ne želimo", zaključio je Luka Mitrović.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.