Poraz ID u Mosulu budi terorizam u Evropi?

Izvor: B92, 31.Okt.2016, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz ID u Mosulu budi terorizam u Evropi?

Berlin -- Poraz ekstremista ID u njihovom uporištu u Mosulu, mogao bi podstaći terorističke napade širom Evrope, izjavio je šef nemačke bezbednosne službe BvF.

Hans-Georg Masen je za radio Dojčlandfunk rekao da su "džihadisti verovatno priterani uza zid i suočeni sa porazom" Mosulu i dodao da BfV "pažljivo prati situaciju".

"To je dobro. Međutim može se dogoditi da ova situacija uzbuni pristalice IS u Evropi i dovede do napada", upozorio je on, prenosi RT.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je rekao da se službe bezbednosti u Nemačkoj spremaju za takvu situaciju.

"To je ono što želimo da sprečimo", rekao je Masen koji nije naveo ni jednu neposrednju pretnju po Nemačku.

On smatra da BfV treba da se spremi za različite scenarije, uključujući situaciju u kojoj "dobro obučeni borci istovremeno organizuju samoubilačke ili teroristicke napade Kalašnjikovima", prenosi BfV.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ŠEF NEMAČKIH OBAVEŠTAJACA Poraz ISIS-a u Mosulu je dobar, ali može doneti loše stvari za Evropu

Izvor: Blic, 31.Okt.2016

Poraz ekstremista ID u njihovom uporištu u Mosulu, mogao bi podstaći terorističke napade širom Evrope, izjavio je šef nemačke bezbednosne službe BvF...Hans-Georg Masen je za radio Dojčlandfunk rekao da su "džihadisti verovatno priterani uza zid i suočeni sa porazom" Mosulu i dodao da BfV "pažljivo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.