Porastao broj žrtava u srušenoj zgradi u Istanbulu na 14

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2019, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porastao broj žrtava u srušenoj zgradi u Istanbulu na 14

Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu saopštio je danas da su pripadnici službe za vanredne situacije pronašli još tri tela u ruševinama osmospratnice koja se srušila u sredu u Istanbulu, čime se broj poginulih popeo na 14.

Sojlu je rekao da spasioci nastavljaju napore da dođu do ostalih ljudi, koji su zarobljeni unutar ruševina, ali nije naveo koliko se osoba vodi kao nestalo, prenosi agencija AP.

Do sada je iz ruševina zgrade, koja se nalazila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u istambulskom pretežno stambenom naselju Kartal, izvučeno 14 preživelih.

"Nadamo se da ćemo bezbedno izvući one koji su zatrpani unutra", rekao je Sojlu.

Ministar je obećao da će biti kažnjen svako za koga se na kraju istrage utvrdi da je odgovoran zbog rušenja zgrade, koja je imala 14 stanova i 43 stanara.

Među povređenima je i petogodišnja devojčica koja je spasena 18 sati nakon rušenja zgrade, preneo je Rojters.

Tokom noći spasen je i jedan devetogodišnji dečak. Zgrada sa 14 stanova u kojima su živele 43 osobe srušila se u sredu.

Uzrok rušenja je predmet istrage, a vlasti navode da su poslednja tri sprata nelegalno izgrađena.

Tinejdžer spasen posle dva dana pod ruševinama zgrade

Turski spasioci su izvukli danas 16-godišnjeg dečaka iz ruševina osmospratnice, saopštio je turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu.

Tinejdžer je odmah hospitalizovan, rekao je Sojlu novinarima na mestu događaja, izveštava agencija AP.

Nema informacija o stanju tinejdžera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Istanbul: Broj poginulih u srušenoj zgradi porastao na 10

Izvor: B92, 08.Feb.2019

Istanbul -- Broj poginulih u osmospratnoj zgradi koja se srušila u Istanbulu porastao je na 10, dok je 13 ljudi izvučeno iz ruševina sa povredama, saopštili su zvaničnici...Među povređenima je i petogodišnja devojčica koja je spasena 18 sati nakon rušenja zgrade, preneo je Rojters...Tokom noći...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.