Popularne video igre

Izvor: Blic, 14.Apr.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popularne video igre

Predstavljamo neke od najpopularnijih igrica u ovom trenutku. Ukoliko volite i pratite industriju video igrica, neće vam biti teško da među ovima prepoznate neke od trenutno najigranijih.

Bezbroj je poboljšanja, što grafičkih, vizuelnih, zvučnih"

Jači sadržaji, dinamičniji zapleti, izazovi, mnogo bolje kombinacije pokreta, zvuka i slike. Prava poslastica za pasionirane poklonike jakih igrica. Jedan savet: ako su igrice namenjene deci, ima i pasioniranih igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << među odraslima, kontrolišite koliko vam deca vremena provode ispred računara.

Malo smo se raspitali o cenama. Kreću se od 1.000 do preko 10.000 dinara. Malo ili mnogo, procenite sami.

Grand Theft Auto IV

Četvrti deo popularnog GTA serijala donosi novine i veliki zaokret GTA nije više toliko arkadna sand-box igra, već se oslanja više na priču. U svakom slučaju i dalje postoji mogućnost da ludujete okolo, radite šta hoćete, ali vas sama igrica vuče da budete Niko, verovali ili ne veteran bosanskog ratišta. Bivši švercer i ilegalac u Americi, sa kojim ćete se prosto saživeti jer je po opštem mišljenju najbolje osmišljen lik ikada u jednoj GTA igri.Priča je kvalitetno napisana, sa puno preokreta i moralnih dilema sa prepuno detalja i mogućnosti. U pitanju je „Američki san” koji se u slučaju junaka iz naše priče pretvorio u noćnu moru prepunu gangstera, sitnih probisveta, ali i moćnih mafijaških porodica, a sve njih može spojiti samo jedna stvar, a to je - novac. Grafika je poboljšana i podržava veće rezolucije ekrana i kvalitetnije teksture, ali to zahteva i skuplje grafičke kartice i opremu. Igru definitivno ne treba preskočiti jer je sjajna i zabavna, kada jednom počnete da je igrate, teško ćete se odvojiti od nje.

Kill zone 2

Igrica o kojoj se dugo pričalo i pre nego što je PS3 izašao na tržište je napokon došla u ruke igrača. Prava next-gen FPS je igra odlično realizovanih potencijala koja pomalo podseća na „Call of Duty”. Igra je dizajnirana kao solo kampanja gde se igrač nalazi u ulozi narednika Tomasa Ševščenka koji je deo specijalne jedinice koja se suprotstavlja Visariju i njegovoj armiji Helgasta. Priča je dosledna iako jako predvidiva, svaki nivo tečno prelazi u sledeći i donosi tečnu kombinaciju otvorenog bojišta, tumaranja kroz hodnike, tenkova, borbi protiv leteće tvrđave koji su tipični za FPS igru.

Grafika je „holivudski realistična”, jednom rečju spektakularna, sa sjajno osmišljenim detaljima. Pored solo kampanje, igra nudi i multiplayer mod gde u mečevima može da učestvuju do 32 igrača. Igra u ovom modu postaje sve interesantnija što je duže igrate, pa čak i ako ste usamljeni postoji mogućnost da se oprobate u borbi sa botovima koji dobro reaguju i imaju fantastičan AI.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Lord of The Rings

Posle uspeha Pitera Džeksona i njegove filmske trilogije koja je bazirana na Tolkinovom romanu „Lord of The Rings”, pojavljuje se i sledeći nastavak akciono-epske fantastike pod nazivom „Conquest”. Kampanje su fantastično napravljene sa mnoštvom bitaka i heroja gde će vas kroz avanture sa herojima poput Gimlija i Aragorna, strelca Legolasa ili čarobnjaka Gandalfa voditi u prvoj etapi od početka bitke za Helmov Ponor, preko rudnika Morije, sve do Crne Kapije. Ono što bi „Conquest” trebalo da izdvoji u odnosu na prethodne verzije igre je preovladavajuća multiplayer komponenta. Ponuđene opcije u okršajima više igrača nude conquest, capture the ring, team deathmatch i hero deathmatch. Pored svih multiplayer mogućnosti, sa interneta možete skinuti i nove heroje i mape, ali i igrati kampanju u kooperativnom modu sa još jednim igračem. Igrica je neverovatno uzbudljiva, borbe su pristojno prezentovane i pored toga što se primećuje nedoslednost kada je u pitanju svet iz Tolkinovog romana.

Mass Effect

Mass Effect je akcioni RPG - umetničko delo.

Radnja igre se odvija 2138. godine, a igrač uzima ulogu komandanta Šeparda, elitnog ljudskog vojnika koji ima priliku da istražuje svemir svojim brodom „Normandija” - ujedinjene zemaljske alijanse koji kreće na „bezazlenu misiju” istraživanja svemira. Trideset pet godina ranije ljudi su na Marsu otkrili ostatke civilizacije davno izumrle rase Proteanaca i njihovu naprednu tehnologiju. Proučavanje i prilagođavanje ove tehnologije je omogućilo čovečanstvu putovanja van Sunčevog sistema, naseljavanje brojnih drugih planeta i upoznavanje vanzemaljskih civilizacija na Mlečnom putu. Pomoću vanzemaljskih artefakata poznatih kao Mass Relays moguće je putovati brže od brzine svetlosti. U igri čovečanstvo formira „Alijansu ljudskih sistema” kojom vlada veće sačinjeno od tri najistaknutije rase: Asarija, Salarijana i Turijana. Šta se može još očekivati od jedne fantastične priče sa savršenom grafikom, detaljima, dobrim scenariom - dosta toga, neke stvari bi trebalo i sami da otkrijete ako volite futurističke priče i naravno RPG žanr igre.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.