Popović: Vučić u Podgorici - poruka snage i jedinstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2020, 10:45

Popović: Vučić u Podgorici - poruka snage i jedinstva

Predsednik Srpske narodne partije i ministar u Vladi Srbije Nenad Popović ocenio je danas da je od izuzetnog nacionalnog značaja odluka predsednika Aleksandra Vučića da, kao lider najveće srpske države i matice svih Srba, prisustvuje sahrani Mitropolita Amfilohija.

"Tim odgovornim, državničkim i nacionalnim činom poslata je snažna poruka da je srpski narod povratio svoje dostojanstvo i svoju nezavisnu politiku. Ko to ne vidi, zaslepljen je mržnjom, a ko to kritikuje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne želi dobro srpskom narodu", naveo je Popović u saopštenju.

On je naglasio da je ispraćaj mitropolita Amfilohija u Podgorici bio veliki Sabor srpskog jedinstva koji, kako je naveo, posle dugo godina podela, uzmicanja i slabljenja "ponovo budi nade u istinski preporod i snagu naše nacije".

"Gospod je tako hteo da se oko odra Mitropolita, koji je u svom duhovnom pastirskom delanju povezao sve srpske krajeve, od Republike Srpske, Srbije sa našim svetim Kosovom, sve do voljene Crne Gore, okupe svi današnji politički i duhovni lideri srpskog naroda", naveo je Popović.

On je dodao da je ta slika "probudila u srcima svih Srba snažnu veru da ćemo opet, nakon svih tragedija koje smo prošli u prethodne tri decenije, biti povezani, ujedinjeni i duhovno ojačani, i tako pripremljeni za izazove novog vremena i budućnosti".

"Odlazak velikog Mitropolita Amfilohija u Nebesku Srbiju otvorio je vrata novom okupljanju srpskog naroda odlučnijeg nego ikada pre da brani svoje večne vrednosti vere, slobode, nezavisnosti i jedinstva. To su vrednosti koje je čitavim svojim životom svedočio naš Mitropolit Amfilohije", poručio je Popović.

Ministar Popović je zajedno sa predsednikom Vučićem prisustvovao sahrani mitropolita Amfilohija koja je juče održana u Podgorici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Siniša Kovačević: Vučić je u Podgorici obrukao državu Srbiju

Izvor: Beta, 02.Nov.2020

Potpredsednik Narodne stranke i dramski pisac Siniša Kovačević rekao je danas Beti da je odlazak Aleksandra Vučića na sahranu mitropolita Amfilohija doživeo "apsolutni fijasko".Kovačević je kazao da je Vučić boravak u Podgorici hteo da predstavi kao "osvajanje Troje", ali da u tome nije uspeo."Na...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.