Popović: U Srbiju večeras stiže 100.000 vakcina Sputnjik V

Izvor: B92, 28.Feb.2021, 10:06

Popović: U Srbiju večeras stiže 100.000 vakcina "Sputnjik V"

U Srbiju večeras stiže još 100.000 ruskih vakcina "Sputnjik V", najavio je za Tanjug ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Popović je jutros razgovarao telefonom sa ruskim kolegom, ministrom industrije i trgovine Denisovim Manturovim.

Popović je naveo da će vakcine odmah po pristizanju na aerodrom "Nikola Tesla" biti transportovane u Institut Torlak, odakle će u ponedeljak biti distribuirane u centre za vakcinaciju širom Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Tokom razgovora sa Manturovim, prema rečima Popovića, potvrđeno je da "bratska Srbija ostaje prioritet za Rusiju u isporuci vakcina".

On je istakao da je ova isporuka potvrda najboljih odnosa Srbije i Rusije.

"Ovo je još jedan dokaz da uvek možemo da se oslonimo na našu rusku braću i da kao mnogo puta do sada u našoj istoriju, Rusija nikada nije ostavila Srbiju na cedilu", rekao je Popović.

Popović je podsetio da je Srbija dogovorila nabavku ukupno dva miliona vakcina iz Rusije i da će celokupna količina vakcine biti isporučena Srbiji do kraja aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Popović: U Srbiju večeras stiže novih 100.000 ruskih vakcina Sputnjik Ve

Izvor: N1 televizija, 28.Feb.2021

U nedelju uveče u Srbiju stiže novih 100 hiljada ruskih vakcina Sputnjik Ve, najavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.