Popović: Studentski parlament  beogradskog univerziteta izabrao nove predstavnike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2021, 19:09

Popović: Studentski parlament beogradskog univerziteta izabrao nove predstavnike

Studentski parlament Univerziteta u Beogradu, u sazivu koji je konstituisan uz podršku većine njegovih članova, doneo je odluke o promeni studentskih predstavnika u organima i telima Univerziteta, saopštila je danas rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović.

"Verujem da Studentski parlament ima snage da prevaziđe poteškoće u funkcionisanju i pruži pun doprinos očuvanju i snaženju ugleda Univerziteta u Beogradu, naročito među pripadnicima njegove studentske populacije", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navela je Popović u saopštenju objavljenom na sajtu Univerziteta u Beogradu, a povodom tvrdnji prethodnog saziva Studentskog parlamenta da je novi izabran na nelegitiman način.

Popović je istakla da Uprava Univerziteta osuđuje svaki vid neprimerenog ponašanja koje bi imalo za cilj ometanje redovnog funkcionisanja Studentskog parlamenta, a posebno postupke kojima se narušavaju principi akademskog delovanja.

Naglasila je da Univerzitet stoji na raspolaganju da pomogne u dodatnom uređivanju svih procedura u oblasti studentskog organizovanja, u skladu sa postojećim pravnim okvirom i u najboljem interesu njegovih studenata.

Kako je istakla, uprava Univerziteta je uvek poštovala princip da većina studentskih predstavnika bira rukovodstvo Studentskog parlamenta.

U saopštenju se dodaje da je 25. februara od strane nepoznatih lica obijena brava prostorija Studentskog parlamenta u zgradi Rektorata, a vrata skinuta sa šarki i sakrivena, te da je u toku ispitivanje tog događaja.

Ranije danas, Studentski parlament UB saopštio je da je deo članova tog tela 23. februara održao, kako tvrde, nelegalnu i nelegitimnu sednicu čime su povredili više članova opšteg pravnog akta Studentskog parlamenta i samoprozvali se za novo rukovodstvo Studentskog parlamenta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.