Popović: Smanjiti zaduženost grada

Izvor: Studio B, 30.Apr.2012, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Smanjiti zaduženost grada

Sadašnja gradska vlast je dovela Beograd dotle da prestonica duguje više od 800 miliona evra, i to bez dugova javno-komunalnih preduzeća, izjavio je kandidat DS S za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović.

Kako je u saopštenju te stranke preneto, Popović je rekao da nije bilo nijedne sednice gradske skupštine u prethodne četiri godine, a da se na njoj nisu odobravala nova zaduživanja."Beograd čeka period otplate dugova", kazao je Popović prilikom posete opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Surčin.

Prema njegovim rečima, 2015. i 2016. godine Beograd će godišnje iz budžeta izdvajati i do 77 miliona evra za otplatu kamata i glavnice duga, a taj novac neće moći da bude uložen za razvoj Beograda ili pomoć svima onima kojima je pomoć potrebna.

"Demokratska stranka Srbije će u Beogradu voditi politiku razvoja grada i gradske privrede zasnovanu na realnim investicijama, kroz javno-privatna partnerstva i bez dodatnog zaduživanja. Učiniće sve da Beograd u Evropi ne bude više prepoznat kao grad koji je zadužen sa 85 odsto svojih godišnjih prihoda, već kao grad sa izvanrednim kreditnim rejtingom", istakao je Popović.

Najveći deo tog novaca, kako je rekao, "nije iskorišćen za investicije koje bi, u perspektivi, povećale gradske prihode kako bi se krediti vratili". On je još jednom pozvao kandidata za gradonačelnika Demokratske stranke Dragana Đilasa, na razgovor o politici u gradu u prethodne četiri godine, i planovima za razvoj grada u narednom periodu.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.