Popović: Nema strategije za krizu

Izvor: RTS, 01.Mar.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Nema strategije za krizu

Predsednik Ekonomskog saveta Demokratske stranke Srbije Nenad Popović ocenio je da Vlada Srbije nije sposobna da sačuva stabilnost privrede u uslovima krize i da bi trebalo da podnese ostavku.

Predsednik Ekonomskog saveta Demokratske stranke Srbije Nenad Popović upozorio je da drastičan pad industrijske proizvodnje od 17,1 odsto u odnosu na januar 2008. godine ukazuje na ulazak Srbije u recesiju i nesposobnost Vlade da sačuva stabilnost privrede u uslovima krize.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Popović je naveo da Vlada Srbije zbog svega toga mora da podnese ostavku kako zemlju i građane ne bi dovela do bankrotstva.

"Vlada Srbije koja nije izradila strategiju za borbu protiv krize,  niti je donela mere za očuvanje radnih mesta, konkurentnost privrede i stabilnost kursa dinara u vreme krize, trebalo bi hitno da podnese ostavku pre nego što državu i građane dovede do bankrotstva",

naveo je Popović.

Prema njegovim rečima, stabilnost se može obezbediti jedino sistemskim merama za zaštitu privrede od posledica krize.

Popović je podsetio da je Vlada Srbije i dalje jedina vlada u Evropi koja nije donela državnu strategiju za borbu protiv krize, pa su drastičan pad industrijske proizvodnje i znatno smanjenje privredne aktivnosti u zemlji bili apsolutno neizbežni.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.