Popović: Izgradićemo memorijalni kompleks na Starom sajmištu

Izvor: Studio B, 14.Feb.2014, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Izgradićemo memorijalni kompleks na Starom sajmištu

U okviru kampanje za beogradske izbore, koji su zakazani za 16. mart ove godine, kandidat DSS za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović obišao je danas Staro sajmište.

Popović je tom prilikom izjavio:

„Danas smo na Starom sajmištu, na mestu velike tragedije preko 40 hiljada ljudi koji su - manjim delom bili umoreni ovde - ili su ubijeni na teritoriji Nezavisne Države Hrvatske. Beograd nema memorijalni kompleks posvećen žrtvama logora u NDH, ljudima različite >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << nacionalnosti, veroispovesti i političkih uverenja, čiji je jedini greh bio u tome što su različiti i što nisu želeli, ni na koji način, da se slože sa fašističkim režimom", istakao je Popović.

Kandidat DSS-a za gradonačelnika Beograda izneo je stav da je sramota Beograda i Srbije to što Staro sajmište danas izgleda ovako kako izgleda, naglasivši da će Demokratska stranka Srbije, kada bude bila na vlasti u Beogradu, napraviti memorijalni kompleks posvećen žrtvama Starog sajmišta i svim žrtvama logora u NDH.

„Drugi su o tome pričali, mi ćemo to da uradimo, na isti onaj način na koji smo obeležili Topovske šupe i druga mesta stradanja u Drugom svetskom ratu na teritoriji Grada Beograda", zaključio je Aleksandar Popović.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.