Popović: Hrvatska nastavlja ideološku politiku NDH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2018, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Hrvatska nastavlja ideološku politiku NDH

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović rekao je danas da je vlast u Hrvatskoj svojom reakcijom na izložbu o Jasenovcu, koja je priređena u UN, još jednom potvrdila da je ideološki naslednik politike NDH i Franje Tuđmana.

"Dok su ustaše bestijalno ubijale Srbe i Jevreje u Jasenovcu i drugim logorima, na način koji je zgrozio i njihovog saveznika nacističku Nemačku, Franjo Tuđman je pored toga što je nastavio njihovu politiku etničkog čišćenja Srba, negirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ustaške zločine i broj žrtava u njihovim logorima", navodi Popović u saopštenju.

Kako kaže, "histerični napad na Srbiju" ne čudi, jer Srbija želi da svet upozna sa grozotom hrvatskog nacističkog režima i oda počast žrtvama.

"Vlast u Zagrebu mora da zna da Srbija neće dopustiti bilo kakve pokušaje da zatre srpsko postojanje na našim vekovnim prostorima koji su sada deo Hrvatske i da će uvek braniti i štititi svoj narod i uvek će Hrvatsku, u svakoj prilici podsećati na njene zločine u Oluji i mračnu nacističku prošlost", rekao je Popović.

Dodaje, da će biti izgrađen Memorijalni centar žrtvama genocida u kojem će biti zapisano svako ime koje su hrvatske vlasti svojom genocidnom politikom ubile "da više ne mogu da negiraju ni broj žrtava, ni načine kako su sprovodili taj genocid".

"Usvojićemo i Deklaraciju o zaštiti srpske nacije, da kroz aktivnu politiku, duhovnim i kulturnim povezivanjem našeg naroda u regionu, obezbedimo njegov opstanak, razvoj i jačanje. Srbija će u svakoj prilici braniti istinu, svoju istoriju i svoj narod i to je poruka ne samo Hrvatskoj, već i svim drugim državama koje pokušaju da omalovažavaju naše žrtve ili pokušaju da prete srpskom narodu, gde god naš narod živeo", zaključuje Popović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.