Popovi okadili trasu parade (FOTO)

Izvor: Mondo, 20.Sep.2015, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popovi okadili trasu parade (FOTO)

Grupa vernika i sveštenika uporno je čekala da ih policija propusti na plato gde je završena Parada ponosa. Sveštenici sve oko sebe polivali svetom vodicom, javlja reporter Monda.

 I danas, kao i prethodnih dana na ulici su bila sveštena lica i vernici koji se protive Paradi ponosa. Desetine vernika, sveštenika i monahinja prešlo je, uz zaustavljanje policije, put od Crkve Svetog Marka do Trga Nikole Pašića - mesta gde je završena šetnja ponosa.  Među okupljenima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je bilo i žena i dece, ali i nekoliko monahinja.

Upravo na mestu gde je završena parada, jedan od sveštenika je pocepao zastavu prajda i vikao "Niste uspeli".

Sveštenici su prskali svetom vodicom plato, ali i okupljene novinare "da bi bolje pisali". Pored toga, oni su i izbušili i balone koje su za sobom ostavili učesnici prajda.

Nosili su ikone, pevali crkvene pesme. Mnogi sveštenici nosili su kandila, javlja reporter portala MONDO.

Foto: MONDO, Lana Stošić

Policija je prvobitno zabranila vernicima da krenu u šetnju, ali kada je završen Prajd policija ih je propustila.

Beograd'da rahip ve rahibeler de, "Gay Pride" protestolarında ön saflarda yer alıyor. (Via: @zoontangmarg) pic.twitter.com/8G4TmAKZpg

— Fatih Šabović (@fsabovic) September 20, 2015

Između učesnika Parade ponosa i protivnika parade bila je postavljena ograda i kordon policije.

Novinarima je bio zabranjen prilazak.

I desničarske organizacije su nameravale da danas prošetaju i iskažu svoj protest zbog osražavanja Parade ponosa i Trans parade, ali je policija zabranila skupove  organizacija Obraz i Naši.

U Beogradu je održana Parada ponosa , a prvi put je danas održana i Trans parada.

Većih incidenata nije bilo. Uhapšene su 54 osobe, među kojima i navijač Crvene zvezde Uroš Mišić koji je planirao napad na učesnike parade.

Foto: MONDO, Lana Stošić

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.