Popov dobio spor protiv RRA

Izvor: S media, 14.Apr.2010, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popov dobio spor protiv RRA

U sporu koji je Republička radio difuzna agencija (RRA) vodila protiv novinara Miodraga Popova za klevetu i uvredu RRA, sud je presudio u korist tuženog, oslobađajući ga odgovornosti za delo klevete – saopštilo je Udruženje novinara Srbije.

Popov, bivši novinar i urednik BK televizije javno je kritikovao rad RRA, tvrdeći da je agencija protivzakonito ukinula BK televiziju i da je načinom podele frekvencija "srozala" medijski prostor Srbije.

Sud je presudio >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da su u pitanju bili vrednosni sudovi za koje je Popov podneo dovoljno dokaza.

U obrazloženju presude sud je u obzir uzeo kritiku rada RRA od strane OEBSA, Saveta Evrope, tadašnjeg Ministarstva kulture Srbije, osude međunarodnih i domaćih novinarskih organizacija, ukupne društvene javnosti, i predsednika Borisa Tadića, izrečene nakon upada policije u BK televiziju.

"Ova presuda je dobar znak u tek započetoj reformi pravosuđa. Ta presuda brani pravo na slobodu izražavanja novinara, uključujući i pravo na javnu kritiku rada nosilaca vlasti i društvenih funkcija", smatra advokat tuženog Milorad Panjević.

S.V.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Miodrag Popov dobio spor protiv RRA

Izvor: Danas, 14.Apr.2010

U sporu koji je Republička radiodifuzna agencija (RRA) vodila protiv novinara Miodraga Popova za klevetu i uvredu RRA, sud je presudio u korist tuženog, oslobađajući ga odgovornosti za delo klevete.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.