Izvor: Blic, 07.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poplave u pirotskom kraju

Posle požara koji su do nedavno besneli na Staroj planini, u pirotskom kraju, usledile su kiše zbog kojioh su prošle noći naglo nadošle tamošnje reke i poplavile dvadesetak ekonomskih zgrada i pomoćnih objekata u selima Temska, Dojkinci i Brlog.

Nadošle bujice reka Temštice, Toplodolske, Zaskovačke i Dojkinačke, na Staroj planini, rano jutros poplavile su domaćinstva, ali su meštani uspeli da spasu svu stoku, osim živine, koja je većinom stradala. Nedaleko od Toplog dola, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bujica je odnela deo puta ka tom selu, pa je kretanje vozila ovim pravcem rizično. Kako Tanjug saznaje, u selu Brlog bujica je odnela manji seoski most, a poplavjeno je i desetak domaćinstava u selu Dojkinci.

Prema rečima načelnika Štaba civilne zaštite u Pirotu Gorana Tošića, u podne voda je počela da se povlači.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.