Popadale stranice poznatih firmi

Izvor: B92, 23.Jul.2021, 07:55

Popadale stranice poznatih firmi

Mnogobrojne popularne internet stranice bile su nedostupne u četvrtak zbog globalnog pada internet servisa, javio je BBC.

Korisnici koji su pokušali da uđu u neke od stranica dobili su poruku o DNS greškama, što znači da nisu mogli doći do stranica. Medju pogodjenim stranicama su PlejStation, Erbienbi, UPS, HSBC banka i Britiš Ervejs.

Popularan pružilac DNS usluga, Akamai u međuvremenu je objavio da je problem rešen i da servis sada ponovno normalno funkcioniše.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
DaunDetektor, platforma za praćenje pada sistema na internetu, izvestio je o hiljadama problema korisnika na više desetina platformi.

Među pogođenim stranicama su stranice banaka Berklejs, Lojds, TSB i Halifaks, stranice za igre poput Stim, Col of Djuti i EA i striming usluge televizija Kanal 4 i ITV.

To je drugi takav masovni pad sistema u poslednja dva meseca.

U junu je zbog pada dela servisa Fastli pao veliki broj važnih stranica, uključujući brojne međunarodne novine i stranice vlada.

U tom slučaju se kasnije pokazalo da je promena postavki jednog klijenta nesvesno narušila celu infrastrukturu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.