Ponovo smanjen kreditni rejting «Folksvagena»

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2015, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo smanjen kreditni rejting «Folksvagena»

BERLIN - Bonitetna agencija "Standard i Purs" smanjila je kreditni rejting njemačkog proizvođača automobila "Folksvagen" drugi put u protekla dva mjeseca, ističući da je skandal u vezi sa štetnim gasovima narušio reputaciju ove firme i brend.

Agencija je smanjila kreditni rejting "Folskvagena" sa "A minus" na "trostruko Be plus" a izgledi ostaju negativni.

"U smanjenju kreditnog rejtinga ogleda se manipulacija motornim gasovima `Folksvagena`. Prema našem mišljenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << skandalom je narušena reputacija `Folskvagena` i sam brend", ističe agencija, koja je sredinom oktobra prvi put smanjila rejting njemačkog proizvođača.

Najveći evropski proizvođač automobila priznao je 3. novembra da su lažirani i podaci o emisijama ugljen-dioksida, osim ranijeg priznanja o namještanju rezultata testova koncentracije azotnog oksida.

Kompanija je saopštila da će troškovi plaćanja mušterijama i ostale štete usljed ove malverzacije dostići dvije milijarde evra.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez milosti: VW ispao iz prve lige

Izvor: B92, 02.Dec.2015, 09:59

Američka rejting agencija Standard i Purs snizila je kreditni rejting nemačkog proizvođača automobila Folksvagena drugi put u poslednja dva meseca...S&P je obaranje Folksvagenovog dugoročnog kreditnog rejtinga na nivo "BBB+" sa "A-" i zadržavanje negativne prognoze obrazložio skandalom sa manipulacijama...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.