Ponovo skinuta ćirilična ploča

Izvor: RTS, 09.Feb.2014, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo skinuta ćirilična ploča

Ćirilična ploča sa zgrade vukovarske policije ponovo skinuta. Policija tvrdi da je reč o pijanom Vukovarčaninu.

Sa zgrade vukovarske policije ponovo je skinuta ćirilična ploča, a policija tvrdi da je reč o pijanom Vukovarčaninu, koji nakon toga uhapšen.

On je, kako se navodi u policijskom saopštenju, uhvaćen kada je pokušao da pobegne sa lica mesta.

Reč je o, kako se tvrdi, 53-godišnjaku iz Vukovara koji je bio u alkoholisanom stanju, pa će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << istraga protiv njega biti pokrenuta kada se bude otreznio, prenela je agencija Hina.

Dvojezična ploča na zgradi vukovarske policije prvi put razbijena je 2. septembra.

Dvojezične ploče sa zgrada državnih institucija u Vukovaru skidane su ili uništavane mnogo puta do sada, a vukovarski branitelji pokrenuli su inicijativu za raspisivanje referenduma.

Tom inicijativom se zahteva promena Ustavnog zakona kojom bi manjinski narodi dobili pravo na zvaničnu upotrebu jezika i pisma tek ako ih u jednom gradu ili opštini živi više od 50 odsto od ukupnog broja stanovništva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.