Ponovo se aktivirao požar kod Grebaštice, vatrogasci na terenu

Izvor: B92, 16.Jul.2023, 11:08

Ponovo se aktivirao požar kod Grebaštice, vatrogasci na terenu

Kod Grebaštice u Šibensko-kninskoj županiji ponovo se aktivirao požar, nakon što je juče bio stavljen pod kontrolu.

Šef vatrogasne brigade saopštio je da je vazduhoplovstvo podignuto i da je na teren upućeno nekoliko vatrogasnih vozila.

"Dojavu o požaru na području Jelinjaka dobili smo u 9.37 časova, pa je ponovo aktiviran. Na terenu je trenutno 27 vatrogasaca i dva kanadera. Intervencija je u toku, a više informacija ćemo imati naknadno", kaže ŽC 112.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Podsetimo, u četvrtak, 13. jula u 11.11 časova, u Grebaštici je izbio veliki požar koji je u subotu 15. jula stavljen pod kontrolu i proglašen lokalizovanim u 8.30 časova.

Istraga je počela u subotu ujutro. Vatrom je zahvaćena trava, nisko rastinje, makija i borove šume, kao i kuće i automobili, a trenutno se procenjuje da je opožarena površina oko 600 hektara.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.