Ponovo radi Spandau Balej

Izvor: RTS, 25.Mar.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo radi "Spandau Balej"

Pevač nekada popularnog britanskog "nju romentik" sastava "Spandau Balej", Toni Hedli, izjavio je prilično samouvereno ostrvskim medijima da se u skorije vreme može očekivati okupljanje i turneja grupe koja se raspala pre 20 godina.

Groznica ponovnog okupljanja davno raspalih bendova se širi. Nakon "Stoun rouzisa" i članovi britanske pop grupe "Spandau Balej", popularne 1980-ih godina, najavili su da će se okupiti 20 godina posle raspada benda.

Pioniri muzičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pokreta novi romantizam čije su pesme "Gold", "True" i "Through the Barricades" popularne i danas, planiraju da snime nove pesme i krenu na turneju, saopštio je pevač Toni Hedli.

Poslednji put "na gomili" su viđena trojica od petorice članova benda onda kada su tužili gitaristu Gerija Kempa. Naime, 1999. pevač Hedli, zatim Stiv Norman i Džon Kibl tražili su podelu sume od milion funti na ime autorskih honorara. Izgubili su parnicu na Višem sudu.

Deset godina kasnije vesti su dijametralno suprotne. "'Momci su ponovo u gradu' i nestrpljivi smo. To će biti genijalno, veoma smo uzbuđeni, ali će biti potpuno drugačije u odnosu na pre. Naravno da će biti starih hitova, nostalgije, ali i novog početka", kazao je Hedli dnevniku "Indipendent".

Nema reči o tome da li to znači novi album.

Iako su počeli kao "novi romantičari", uspeh su postigli sint-pop pesmama kao što su "Gold", "True" i "Only When You Leave Me". Nakon tri platinasta albuma, njihov poslednji 1989. "Heart Like A Sky", bio je potpuni promašaj. 

Vest o ponovnom okupljanju grupe biće zvanično saopštena u danas u Londonu, kada će se znati i detalji o planovima benda.

Nezvanično, njihova povratnička turneja će se sastojati od 10 koncerata u novembru i decembru, pišu britanski mediji. Završni će biti u Barseloni na "Kamp Nou" stadionu, kapaciteta 100.000 gledalaca.

Bend očekuje zaradu od 12 miliona funti, što je stvarno dobar motiv da se "zakopaju sve ratne sekire" među članovima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.