Ponovo oskrnavljen spomenik ruskim vojnicima u Beču

Izvor: B92, 09.Maj.2019, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo oskrnavljen spomenik ruskim vojnicima u Beču

Beč -- Uoči današnjeg Dana pobede u Beču su nepoznata lica oskrnavila spomenik poginulim ruskim borcima tako što je na postolje spomenika posuta crvena farba.

Ambasada Rusije u Beču osudila je to kao vandalski čin i poručila da je skrnavljenje spomenika, koje se dogodilo u proteklom periodu u više navrata, izazov za čitavu Austriju.

Taj je spomenik, naime drugi put oskrnavljen u protekle dve nedelje, nakon što su nepoznata lica 25. aprila posula po njemu crnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << boju.

Spomenik palim ruskim borcima u Beču podignut je u znak sećanja na 9. maj 1945, koji se obeležava kao Dan pobede na Hitlerovom Nemačkom.

Od početka ove nedelje uveden je stalni video nadzor nad trgom na kojem se nalazi spomenik.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.