Ponovo odloženo ročište na suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 14:47

Ponovo odloženo ročište na suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića

Zbog tehničke nemogućnosti objavljivanja video-snimaka sa dokazima danas je otkazan glavni pretres na suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića.

Sledeće ročište zakazano je za kraj oktobra.

Isti problemi bili su razlog otkazivanja i jučerašnjeg pretresa. U sudu nisu ni danas uspeli da se organizuju da se pogleda video-materijal sa kamera na dan 16. januara 2018. godine kada je Oliver Ivanović ubijen, prenosi RTS.

Na današnjem ročištu dogovoreno je da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tušilaštvo podeli video-materijale sa dokazima advokatima optuženih, ukoliko donesu svoje memorijske diskove, jer se radi o preko 400 gigabajta snimaka.

Suđenje šestorici osumnjičenih za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića počelo je u julu 2021. godine, i do danas nije okončano.

U roku od tri godine, Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je tri optužnice u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, ali osim što su se optuženi dva puta izjasnili da nisu krivi, sudski proces nije dalje odmakao.

Prva je podignuta početkom decembra 2019. godine, a već krajem decembra iste godine tadašnji tužilac Sulj Hodža dostavio je drugu izmenjenu optužnicu. Potom je novembra 2020. podignuta i treća optužnica.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine sa šest hitaca u leđa, ispred prostorija svoje partije u Severnoj Mitrovici.

Optuženi su za pomaganje Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Njima se na osnovu treće optužnice na teret stavlja da su od 2014. do 2018. bili deo kriminalne grupe sa Željkom Bojićem, Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radoičićem na čelu, te da su u kontinuitetu pokušavali da pod svoju kontrolu stave Severnu Mitrovicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.