Ponovo odloženo pripremno ročište za Jovanjicu 2

Izvor: Beta, 17.Jun.2021, 14:43

Ponovo odloženo pripremno ročište za Jovanjicu 2

Pripremno ročište u predmetu Jovanjica 2 ponovo je odloženo zato što je jedan od advokata odbrane zatražio izuzeće postupajućeg sudije, javila je TV N1.U ponedeljak, 14. juna, posle dva odlaganja postupak je počeo, ali je danas nakon 15 minuta prekinut zbog zahteva advokata odbrane.Optužnica u ovom predmetu tereti pripadnike policije, Bezbednosno-informativne agencije i Vojnoobaveštajne agencije da su štitili Predraga Koluviju, vlasnika najveće plantaže marihuane u Evropi, kome se već sudi, u postupku Jovanjica 1.Kako je N1 ranije saznao, Koluviji je dodeljen advokat po službenoj dužnosti s obzirom na to da je pre tri nedelje otkazao punomoćje svim svojim braniocima.Koluvija je u obe optužnice, Jovanjica 1 i Jovanjica 2, označen kao organizator kiminalne grupe.Osim njega, još osmorica optuženih se sumnjiče da su saradjivali sa Koluvijom i da su mu, dok je ilegalno uzgajao marihuanu, pribavljali poverljive informacije iz policije, obezbedili oružje, falsifikovali dokumentaciju da je pripadnik Vojnoobaveštajne agencije, kao i specijalne policijske registarske tablice.Svi okrivljeni u postupku Jovanjica 2 se brane sa slobode, izuzev prvookrivljenog Koluvije i njegovog vozača i saradnika Miloša Teofilovića koji je u pritvoru, ali ne po odlukama u ovom predmetu.Naime, Teofilović je u februaru uhapšen zbog sumnje u trgovinu heroinom u akciji srpske policije i američke DEA.Trebalo ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Odloženo ročište za „Jovanjicu 2“ zbog zahteva odbrane za izuzeće sudije

Izvor: Danas, 17.Jun.2021

Zbog zahteva advokata Veljka Delibašića da bude izuzet sudija Zoran Ganić "zbog pristrasnosti" danas je odloženo pripremno ročište za predmet Jovanjica 2, javlja teveizija N1.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.