Ponovo o opozivu načelnika opštine Kotor Varoš

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Feb.2015, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo o opozivu načelnika opštine Kotor Varoš

SARAJEVO - Apelaciono odjeljenje Suda BiH poništilo je odluku Centralne izborne komisije /CIK/ BiH koja je ranije utvrdila da je opoziv načelnika opštine Kotor Varoš Dalibora Vučanovića iz SNSD-a sproveden u skladu sa zakonom.

"Apelaciono odjeljenje uvažilo je žalbu Vučanovića i ukinulo odluku CIK-a, te je vratilo na ponovno odlučivanje", potvrdila je portparol CIK-a Maksida Pirić.

Prema njenim riječima, CIK BiH će na jednoj od narednih sjednica ponovo razmatrati >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ovu odluku.

Odluka Apelacionog odjeljenja donesena je nakon razmatranja žalbe koju je Vučanović uputio nakon što CIK nije prihvatio izvještaj Republičke izborne komisije /RIK/ koja je ocijenila da sprovođenje opoziva nije u potpunosti bilo u skladu sa zakonom i da su uočeni propusti mogli da utiču na rezultate referenduma krajem novembra 2014. godine.

Apelaciono vijeće Suda naložilo je CIK-u da preispita svoju odluku i da u roku od 30 dana pravilno utvrdi činjenično stanje, jer je Vučanovićeva žalba osnovana.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.