Ponovo masakr u Etiopiji: Ubijeno više od 80 civila

Izvor: B92, 13.Jan.2021, 18:09

Ponovo masakr u Etiopiji: Ubijeno više od 80 civila

Više od 80 civila ubijeno je u utorak u napadu izvedenom na granici Etiopije sa Sudanom, saopštila je državna Etiopska komisija za ljudska prava.

"Dobili smo informacije da je preko 80 civila ubijeno u još jednom masakru u regionu Benišangul-Gumuz ", izjavio je za Rojters savetnik u Komisiji Aron Mašo.

Prošlog meseca je ubijeno više od 220 ljudi u istom regionu.

Mašo nije mogao da kaže ko je izveo napad.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U napadima na zapadu Etiopije poginulo 80 ljudi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Jan.2021

Više od 80 civila ubijeno je u napadu koji se dogodio u oblasti Venišangul-Gumuz na granici Etiopije sa Sudanom, saopštila je etiopijska državna Komisija za ljudska prava, dan posle napada. "Dobili smo informacije da je više od 80 civila ubijeno u Daleti", na zapadu, izjavio je portparol komisije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.