Ponovo crvena tečnost u Dunavu kod Novog Sada

Izvor: B92, 01.Sep.2015, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo crvena tečnost u Dunavu kod Novog Sada

U Dunav kod Novog Sada danas je iz kanalizacionog otvora ponovo ispuštena crvena tečnost, potvrđeno je za Beti u Pokrajinskom sekretarijatu za vodoprivredu.

To je već treći put u poslednjih nekoliko meseci da se na istom mestu izliva crvena tečnost.

Institut za javno zdravlje Vojvodine objavio je krajem jula analizu uzoraka te tečnosti, u kojoj je bilo velike količine fekalija, bakterija i ostataka krvi.

U Pokrajinskom sekretarijatu za vodoprivredu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << danas su kazali da je vodni inspektor, na poziv policije, izašao na lice mesta i zatekao izliv tečnosti tamnocrvene boje u Dunav iz kolektora na keju kojim upravlja novosadsko Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija.

Došla je i služba zaštite Javnog preduzeća Vode Vojvodine.

Iako se već treći put u poslednjih nekoliko meseci na tom mestu u Dunav izliva crvena tečnost, još se ne zna ko je odgovoran.

Radnici javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" nisu primetili isticanje tečnosti crvene boje u Dunav na kanalizacionom ispustu na Beogradskom keju, o čemu su javili pojedini mediji, saopšteno je večeras.

"Ekipa JKP 'Vodovod i kanalizacija' izašla je na teren posle nekoliko minuta od prijave, na poziv vodnog inspektora, koji je prijavu prvi dobio i koji je bio prisutan na licu mesta i nije ustanovljeno da u Dunav ističe tečnost crvene boje", navodi se u saopštenju tog preduzeća.

Iz vodovoda su apelovali na građane i institucije, a posebno na medije, da objavljivanjem takvih informacija, kako se navodi, ne podižu paniku i ne uznemiravaju javnost.

"Takođe, molimo medije koji se bave temama koje se tiču kanalizacionog sistema Grada Novog Sada i pominju u svojim izveštajima JKP 'Vodovod i kanalizacija', da se ponašaju profesionalno i pozovu naš Sektor 'Odnosi s javnošću' kako bi te informacije proverili. JKP 'Vodovod i kanalizacija' podseća da odgovornost za ovakve pojave, ukoliko je do njih ponovo došlo, treba da utvrde nadležne službe na pokrajinskom nivou", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.