Izvor: B92, 10.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovno suđenje Saši Radaku

Beograd -- Vrhovni sud Srbije uvažio žalbu optuženog Saše Radaka i ukinulo odluku Veća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu.

Predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje, a istom odlukom produžen je pritvor protiv optuženog. Presudom Okružnog suda u Beogradu optuženi Saša Radak osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, za krivično delo - ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Vrhovni sud Srbije ukinuo je prvostepenu presudu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, jer je ta presuda zasnovana na nedovoljno utvrđenom činjeničnom stanju. Zbog toga se, za sada, ne mogu prihvatiti ni činjenični niti pravni zaključci prvostepenog suda na kojima je presuda zasnovana, kaže se u saopštenju VSS-a.

Veće za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu osudilo je 6. septembra 2006. Sašu Radaka na maksimalnu zatvorsku kaznu od 20 godina za učešće u ubistvu 200 hrvatskih zarobljenika na poljoprivrednom dobru Ovčara kod Vukovara 1991.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.