Ponosan na srpsko - mađarsko prijateljstvo FOTO

Izvor: B92, 23.Sep.2021, 12:55

"Ponosan na srpsko - mađarsko prijateljstvo" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je mađarskom premijeru Viktoru Orbanu na gostoprimstvu.

"Ponosan na srpsko-mađarsko prijateljstvo. Hvala Viktoru Orbanu na divnom gostoprimstvu", napisao je on na profilu na Instagramu.

Podsetimo, Vučić boravi u Budimpešti, gde je učestvovao na Četvrtom demografskom skupu, na kojem je glavno izlaganje održao upravo on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će demografsko pitanje postati najvažnije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << političko pitanje.

Vučić je rekao da je Srbija naučila iz primera Mađarske i zato preduzela mere zbog opadanja nataliteta.

"Emotivne smo promene uspeli da sprovedemo. Pre 10 godina kada je Mađarska u fudbalu igrala utakmicu mi smo konstantno navijali za protivnika, a danas i juče i ubuduće s kim igraju fudbal ili vaterpolo Mađari, mi ćemo navijati za Mađare i 90 odsto ljudi tako misli", rekao je on.

Rekao je da je uložena ogromna energija u uspostavljanje dobrih odnosa.

"Premijer Viktor Orban je bio dovoljno hrabar da izgradi odlične veze sa Srbima. Nije imao lak zadatak, jer obojica znamo da smo imali problema i jasno nam je kakve su dileme imali Mađari. Veoma sam svestan teške prošlosti koje su dve države imale“, objasnio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Ponosan na srpsko - mađarsko prijateljstvo

Izvor: Blic, 23.Sep.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u poseti Mađarskoj, zahavlio je na gostoprimstvu mađarskom premijeru Viktoru Orbanu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.