Ponoš nema prava da drži lekcije o KiM

Izvor: B92, 14.Feb.2022, 17:16

"Ponoš nema prava da drži lekcije o KiM"

Petar Petković ocenio je da Zdravko Ponoš nema ni promil kredibiliteta niti moralnog prava da drži lekcije o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Član Predsedništva SNS je u saopštenju naveo da Srbi na Kosovu i Metohiji nikada neće zaboraviti stradanje tokom NATO agresije niti će dozvoliti da mu sudbinu i budućnost ponovo kroje NATO eksponenti.

"Ne čudi da Ponoš napadima na zvanični Beograd ponosno svira u Kurtijevu frulu i perfidnim manevrima pokušava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da obesmisli dijalog Beograda i Prištine, jer to jeste jedina Kurtijeva politika, a sada vidimo da ga u tome zdušno podržavaju i đilasovski kandidati", naveo je Petković.

On dodaje da Srbi na Kosovu i Metohiji znaju dobro da je jedini istinski borac za njihov ostanak i opstanak u pokrajini predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvaljujući kome je 18 zemalja povuklo priznanje takozvanog Kosova i uz čiju podršku danas imamo rekordna ulaganja na prostor Kosova i Metohije, nove bolnice, stanove, kuće, vrtiće...

"U tome se ogleda istinski patriotizam i ljubav prema Kosovu i Metohiji, a ne tako što ćete kao Ponoš ukinuti slavnu 63. Padobransku brigadu i 72. brigadu za specijalne operacije, kojima je taj status vraćen upravo za vreme Aleksandra Vučića", istakao je Petković.

On kaze da zato nema dileme da bi po istom scenariju "izdiktiranom u zapadnim ambasadama", Ponoš ukinuo i institucije države Srbije na Kosovu i Metohiji.

"Samo, Srbi sa Kosova i Metohije mu to nikada neće dozvoliti", poručio je Petković.

Ponoš je ranije rekao, kako su preneli mediji, da se zalaže ne za konačno i brzo već za dobro rešenje za KiM koje bi bilo u interesu ljudi koji tamo žive.

On je ocenio i da iskorak u rešavanju problema Kosova neće moći napravi sadašnja vlast ni u Beogradu ni u Prištini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.