Poništiti privatizaciju TV Čačka

Izvor: B92, 26.Jul.2012, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Poništiti privatizaciju TV Čačka"

Čačak -- Predsednik Štrajkačkog odbora TV Čačak Zoran Grujović kaže da će protest zaposlenih trajati dok Agencija za privatizaciju ne poništi privatizaciju te kuće.

Grujović je izneo i zahtev da Agencija umesto stečajnog upravnika, koga je postavio Privredni sud, postavi zastupnika kapitala.

On je rekao i da je Odbor u sredu, 25. jula, održao sastanak sa sudijom Privrednog suda u Čačku Marijom Adžemović, koja im je objasnila da je postupala po zakonu koji nalaže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se stečaj proglasi za tri dana i da nije o tome morala da obavesti Agenciju za privatizaciju.

Dodao je i da je održan sastanak i sa stečajnim upravnikom Aleksijem Kaluđerovićem, sa kojim je postignut dogovor da zaposleni ostanu u prostorijama televizije i da se program i dalje emituje po zakonskom minimumu, kao i u proteklih mesec dana.

Štrajk svih zaposlenih na Televiziji Čačak, koja ima 26 stalno zaposlenih radnika i četiri honorarna saradnika, započeo je 25. juna zbog neisplaćenih zarada i doprinosa za februar, mart, april i maj.

Sindikat Televizije je prilikom poslednje kontrole Agencije za privatizaciju 18. jula zatražio raskid kupoprodajnog ugovora sa Zoranom Bojovićem, predstavnikom većinskog vlasnika, zbog četiri zaostale plate i dugovanja firme u iznosu od 28 miliona dinara i "veoma teške situacije" u kojoj se ta kuća nalazi nakon privatizacije.

Privredni sud u Čačku je pet dana nakon kontrole doneo rešenje o pokretanju stečajnog postupka na Televiziji zbog "trajnije nesposobnosti plaćanja" i 24. jula imenovao za stečajnog upravnika Aleksija Kaluđerovića.

Televizija Čačak je osnovana 1999. godine kao opštinsko javno preduzeće, a privatizovana je 2009. godine kada ju je na aukciji zvanično kupio Miloš Bojović, koji je tada bio učenik četvrtog razreda čačanske Gimnazije, a kasnije je vlasništvo nad TV preuzeo njegov otac, čačanski biznismen Zoran.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Protest na TV Čačak do poništenja privatizacije

Izvor: NaDlanu.com, 26.Jul.2012

ČAČAK, 26. jula 2012. (Beta) - Predsednik Štrajkačkog odbora Televizije Čačak Zoran Grujović rekao je u četvrtak da će protest zaposlenih na televiziji trajati dok Agencija za privatizaciju ne poništi privatizaciju te medijske kuće, koja je u trećem danu stečaja... ČAČAK, 26. jula 2012....

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.