Poništen izbor direktora u Železnicama

Izvor: RTS, 07.Avg.2014, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poništen izbor direktora u "Železnicama"

Odbor direktora "Železnica Srbije", na upravo održanoj sednici, doneo je odluku o stavljanju van snage svojih odluka o imenovanjima, koje su donete tokom današnjeg dana, saopštila je ta kompanija.

Na preporuku resornog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dvojica izvršnih direktora biće potpisnici do imenovanja novog generalnog direktora, kojeg će Skupštini "Železnica Srbije" predložiti Vlada, navodi se u saopštenju, prenosi Fonet.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Ranije danas "Železnice Srbije" su saopštile da je Odbor direktora imenovao Svetozara Čapina za predsednika Odbora direktora i generalnog direktora tog državnog preduzeća.

Odbor direktora "Železnica Srbije" kooptirao je tada  Momčila Tunića za izvršnog direktora, dodaje se u saopštenju.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović podseća da Vlada Srbije donosi odluku o izvršnim direktorima.

"Vlada Srbije donosi odluku i daje preporuku skupštini železnice, ne izvršnim direktorima, nego skupštini železnice ko može, ko treba da bude generalni direktor. Vlada Srbije nije razgovarala nije dogovorila, nije donela nikakvu odluku ko će biti direktor", kaže Zorana Mihajlović ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Mihajlovićeva naglašava "da je resorno ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture donelo preporuku da bi sistem Železnica funkcionisao", kao i da "oba izvršna direktora koja su ostala imaju pravo potpisa dok se ne bude izabrao generalni direktor", zaključuje ministarka.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Poništen izbor direktora

Izvor: Akter, 07.Avg.2014

Odbor direktora Železnica Srbije doneo je odluku o stavljanju van snage svojih odluka o imenovanjima, koje su donete tokom današnjeg dana..Na preporuku resornog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dvojica izvršnih direktora biče potpisnici do imenovanja novog generalnog direktora,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.