Izvor: B92, 08.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponavljanje izbora na šest mesta

Vršac, Šabac, Senta... -- Parlamentarni izbori u Srbiji danas će biti ponovljeni na šest biračkih mesta.

Na po jednom biračkom mestu u opštinama Knjaževac, Vršac, Šabac i Senta i na dva izborna mesta u opštini Lipljan građani će moći da glasaju od 7.00 do 20.00. Izbori se ponavljaju jer je Republička izborna komisija, po odluci Vrhovnog suda, delimično usvojila prigovor Srpske radikalne stranke i liste Mađarska sloga, koje su zahtevale ponavljanje izbora na 15 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbornih mesta.

Na današnjim izborima moći će da glasa 4.124 birača, što je manje od jednog promila birača u Srbiji.

Na parlamentarnim izborima učestvuje 20 partija i koalicija.

Po utvrđivanju rezultata izbora na šest biračih mesta, RIK treba da usvoji konačan izveštaj o parlamentarnim izborima, a potom počinju da teku rokovi za konstituisanje Skupštine i izbor Vlade.

Potom stranke treba da podnesu spiskove novih poslanika, RIK treba da im dodeli mandate i dostavi Skupštini izveštaj o izborima. Zatim predsednik Skupštine u dosadašnjem sazivu, Predrag Marković, saziva konstitutivnu sednicu novog saziva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.