Ponavlja se suđenje karate treneru zbog nesreće u kojoj je poginuo dečak

Izvor: Blic, 12.Mar.2014, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponavlja se suđenje karate treneru zbog nesreće u kojoj je poginuo dečak

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda i naložio ponovno suđenje karate treneru Daliboru Topiću (42) , osumnjičenom da je vozeći traktor u pijanom stanju izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo dečak Aleksa Panća (13) u blizini Žagubice, jula 2011.

Topić je bio trener karate kluba "Japan", a kobnog dana prevozio je mlade karatiste u traktorskoj prikolici koja se iznenada prevrnula. U nesreći je mladi Panća poginuo, dok je dvadeset >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mališana povređeno. Istragom je utvrđeno da je trener nepropisno prevozio mališane na traktorsskoj prikolici, kao i da je u trenutku nesreće bio pod dejstvom alkohola.

Prvostepenom presudom Višeg suda, Topić je osuđen na tri i po godine zatvora, a na ovu odluku žalili su se branilac okrivljenog i zamenik višeg tužioca.

Apelacioni sud je poništio presudu i naložio ponovno suđenje.

U obrazloženju odluke navodi se da "prvostepena presuda sadrži bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, s obzirom na to da u obrazloženju presude nisu navedeni dovoljno jasni i argumentovani razlozi u pogledu odlučnih činjenica".

Apelaciono veće smatra da prvostepeni sud nije u dovoljnoj meri dao jasne i argumentovane razloge u pogledu pitanja alkoholisanosti kao uzročne veze sa ugrožavanjem javnog saobraćaja i izazivanja nesreće.

Imajući u vidu učinjenu bitnu povredu odredaba krivičnog posupka, dovodi se u pitanje pravilnost i potpunost utvrđenog činjeničnog stanja, pa je prvostepena presuda morala biti ukinuta i predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje, navodi se u saopštenju Apelacinog suda.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.