Pompeo: Tramp ne želi rat sa Iranom

Izvor: B92, 18.Jun.2019, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo: Tramp ne želi rat sa Iranom

SAD će nastaviti pritisak na Iran i da "odvraćaju od agresije" u regionu, ali ne žele da sukob sa Teheranom eskalira, poručio je državni sekretar Majk Pompeo.

Obraćajući se novinarima u vazduhoplovnoj bazi "Mekdil" na Floridi, Pompeo je naglasio da predsednik Donald Tramp ne želi rat.

"Mi ćemo nastaviti da prenosimo tu poruku dok radimo stvari koje su neophodne za zaštitu američkih interesa u regionu", rekao je Pompeo, a prenosi Rojters.

Vršilac dužnosti američkog ministra odbrane Patrik Šenahan najavio je juče da će na Bliskom istoku biti raspoređeno još 1.000 vojnika u, kako je rekao, odbrambene svrhe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.