Pomozi, bože: Srbija od danas na eksplanatornom skriningu!

Izvor: Press, 25.Sep.2013, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomozi, bože: Srbija od danas na eksplanatornom skriningu!

Reč je o dugotrajnom procesu snimanja stanja kojim se utvrđuje usklađenost pravnog i ekonomskog sistema Srbije sa evropskim standardima, a čime se stvaraju temelji za pregovore o pridruživanju koji treba da počnu najkasnije u januaru sledeće godine.

Skrining će početi sastankom grupe eksperata iz Srbije sa stručnjacima Evropske komisije, a prva tema biće pravosuđe i poštovanje ljudskih prava, što je vezano za poglavlje 23 u pregovorima o pridruživanju.

"Nema tu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ničeg spektakularnog - to je jednostavno početak razgovora pravnih stručnjaka koji će se voditi mesecima", kaže za Tanjug Peter Stano, portparol komesara za proširenje Štefana Filea, dodajući da je za razliku od pregovora reč o tehničkom, a ne političkom procesu.

U Beogradu, međutim, početku skrininga pridaju veliki značaj i vide ga kao važan korak na putu Srbije u EU.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.