Izvor: Blic, 28.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomogla đaku bez svesti i dobila otkaz

Pomogla đaku bez svesti i dobila otkaz

BOR - Direktorka Osnovne škole 'Sveti Sava' u Boru Verica Grozdanović pokrenula je disciplinski postupak protiv nastavnice fizičkog vaspitanja Leposave Čvorović, zbog sumnje da je fizički nasrnula na učenika petog razreda S.R. Nakon toga, pokušala je i da uruči suspenziju ovoj nastavnici koja radi u prosveti 39 godina, ali je Čvorovićeva otišla na bolovanje i protiv škole pokrenula sudski spor.

U obrazloženju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odluke direktorka navodi da je Čvorovićeva 3. novembra nakon časa fizičkog vaspitanja u muškoj svlačionici pritisla uza zid, a potom u prisustvu njegovih školskih drugara ošamarila učenika petog razreda S.R. jer je pesnicom udario druga iz razreda M.R. Kao dokaz povrede radne obaveze, direktorka se pozvala na prijavu koju su protiv učiteljice podneli roditelji učenika i belešku razrednog starešine.

Nastavnica Čvorović tvrdi da nije udarila učenika.

- Nakon završetka četvrtog časa jedan od starijih učenika obavestio me je da su se potukla dvojica đaka, pa sam potrčala ka svlačionici gde se to dogodilo. Na podu bez svesti zatekla sam učenika M.R. Kada je S.R. priznao da su se potukli, uhvatila sam ga obema rukama za trenerku i prodrmala kako bi mi rekao gde ga je udario da bih znala kako da reagujem i mališanu pružim pomoć. Neko je dobacio da je M.R. dobio udarac u stomak, nakon čega sam ispustila S.R. i priskočila povređenom pružajući mu veštačko disanje. Tek nakon nekoliko pokušaja dečak je počeo da diše, a u međuvremenu je stiglo i sanitetsko vozilo koje sam pozvala. Mislim da su dečaka samo sekunde delile od smrti. Da sam udarila S.R., priznala bih, jer je to moglo da se dogodi u afektu pošto je situacija bila dramatična - rekla je za 'Blic' Čvorovićeva.

Higijeničarka u školi Dragana Stanković potvrdila nam je da je dečak M.R. zaista ležao bez svesti, da mu je nastavnica dala veštačko disanje, kao i to da je dečaka vozilo Hitne pomoći odvezlo do bolnice.

Majka dečaka koji je dobio udarac želi da zaboravi ceo događaj.

- Lekari su nakon EKG snimanja utvrdili da M.R. nema posledica po zdravlje, a u međuvremenu se i pomirio sa školskim drugom koji ga je udario. Saša Trifunović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.