Pomoć za večiti osmeh

Izvor: Vesti-online.com, 13.Feb.2017, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć za večiti osmeh

Mnogi mediji u Sandžaku i širom Srbije objavili su ovih dana sliku Avganistanca Hamidulaha, smeštenog u azilantskom kampu u Tutinu, kako u centru ove varoši, zajedno sa trogodišnjim sinom Irmanom, prodaje ceđene sokove od nara, jabuke i šargarepe.

- Imam 32 godine. U julu prošle godine u Tutin me je, zajedno sa sinom i suprugom Margan, dovela težnja za slobodom i boljim životom. Dobro nam je ovde, ljudi su nas odlično prihvatili, Imran je u vrtiću, naučio je i po koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << reč srpskog, ali mi želimo dalje, negde u neku zemlju Evropske unije, gde ćemo raditi i lepo živeti - priča Hamidulah i naglašava da je u rodnom Avganistanu navikao da nešto radi i da ni u Tutinu ne može da sedi dokon.

Mnoge ljude iznenadio je i dirnuo Hamidulahov stalni osmeh na licu. Iako je, dok je stigao do Srbije, preživeo pakao, o kome ne voli da priča, ovaj mladi čovek je optimista, ne skida osmeh sa lica, ne predaje se i nada se da će se skrasiti negde gde će imati svoj dom, a njegov Imran srećniju budućnost.

Slika sa ulica Tutina odmah je podstakla mlade u ovoj varoši da pomognu Hamidulahovoj porodici. Vrlo brzo Asocijacija mladih i Kancelarija za mlade organizovali su se i prikupili puno voća i povrća, od kojeg će Avganistanac moći da pravi sokove. Kupili su mu i novi sokovnik i pozvali sugrađane da kad prođu kroz centar grada obavezno svrate kod Hamidulaha i popiju dobar, domaći ceđeni sok...

Krajem prošle godine Tutin je proglašen za, kada su azilanti u pitanju, najgostoljubiviji grad u Srbiji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.