Pomoć za Igora

Izvor: RTS, 14.Sep.2016, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć za Igora

Tridesettrogodišnji Igor Nikolić iz Pirota, boluje od teškog oblika multiple skleroze. Za nabavku medicinske opreme koja će mu olakšati borbu s bolešću potrebno mu je 13 hiljada evra za kupovinu Baklofenske pumpe. Proteklih meseci organizovane su razne akcije za prikupljanje pomoći Igoru, a sinoć je održan i humanitarni koncert, ali je do sada obezbeđena tek polovina sredstava.
Piroćanac Igor Nikolić tek >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je bio zašao u treću deceniju života kada  mu je dijagnostikovana  multiple skleroza. Do tada se nije razlikovao od  svojih vršnjaka. Bio je zaposlen i bavio se muzikom.

"Bio sam pevač. Pevao sam narodnu muziku, zabavnu, makedonsku itd..", kaže Igor Nikolić.
Igorova bolest je brzo napredovala, već četiri godine je vezan za krevet, pa o njemu danonoćno brinu roditelji. Da bi nastavio sa lečenjem potrebna su značajna finansijska sredstva, ali porodica ne može da ih obezbedi.
"Sada smo se odlučili na predlog neurologa, a zbog ukočenosti, za tu baklofensku pumpu. To se ugrađuje direktno u kičmenu moždinu i ona će da mu pokrene tetive  na nogama, da bi mogao malo da krene samostalno uz pomoć šetalice", kaže Negica Nikolić.
Osim roditelja za Igorovo zdravlje bore se i ostali članovi porodice. Zet mu je pomogao ali terapijom, dok je sestra ostavila matične ćelije - čije održavanje mesečno košta 170 evra. Uprkos  velikim problemima ovaj mladi Piroćanac je, kaže-srećan, jer se ostvario i kao roditelj, pa mu volja i upornost ne nedostaju.
"Psihički sam dosta jak, jer mislim na svoju decu", kaže Igor Nikolić.
Drago mu je, kaže što ga ni prijatelji nisu zaboravili, pre svega kolege muzičari, koji su organizovali i humanitrni koncert. Do sada je prikupljena polovina potrebnih sredstava. Igor je zahvalan svima na pomoći i od borbe za ozdravljenje ne odustaje.
Njegova najveća želja je, kaže, da stane na noge.
rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Humanitarni koncert za Igora Nikolića

Izvor: juGmedia, 14.Sep.2016

PIROT – U Omladinskom stadionu u Pirotu održan je sinoć humanitarni koncert na kome je nastupio veliki broj pevača narodne muzike sa ciljem da se prikupi novac za lečenje Piroćanca Igora Nikolića (33) koji boluje od teškog oblika multipe skleroze...Njemu je potrebna novčana pomoć u iznosu...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.