Pomoć sportskim savezima unapređuje rad sa mladim talentima

Izvor: Studio B, 20.Mar.2012, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć sportskim savezima unapređuje rad sa mladim talentima

Grad Beograd izdvojio je i ove godine znatna sredstva za finansiranje beogradskih sportskih saveza, pre svega radi obezbeđivanja boljih uslova za rad sa mladim talentima.

Pomoćnik resornog sekretara Nemanja Radović je precizirao da je reč o 57 sportskih saveza, organizacija i asocijacija u prestonici, koje okupljaju na hiljade aktivista, ali i sve veći broj pripadnika mlađih generacija.

- Cilj je da se kontinuiranim akcijama pomaže najmlađoj populaciji, stvore >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << budući šampioni i poboljša zdravstveni bilten stanovnika prestonice. To je siguran recept da se zdrave životne navike prenesu i na buduće generacije i postanu deo njihovih svakodnevnih obaveza - ukazao je Radović.

Takođe, direktni rezulati ovog programa, prema njegovim rečima, mogu se videti i po sve većem broju osvojenih medalja naših mladih šampiona na međunarodnim takmičenjima.

On je dodao da među savezima kojima se pomaže ima i veliki broj onih koji se svrstavaju u takozvane manje popularne sportove, poput badmintona, jedriličarstva, konjarstva, mačevanja, streličarstva (luk i strela), boćanja, smučanja, softbola, ragbija, orijentiringa i plesa. Međutim, kako je istakao, „naš zadatak je da lepeza ponude bude što šira i omogući velikom broju mladih talenata u izboru sporta koji im odgovara".

-Tradicionalno, sekretarijat u ovakvim akcijama podržava i saveze i sportske organizacije za lica sa posebnim potrebama, kao što je Savez za sport i rekreaciju invalida Beograda i Gradska organizacija za fizičku kulturu gluvih Beograda. Posebno treba voditi računa o ovoj populaciji, kako bi im se obezbedili isti ili bolji uslovi za razvoj i druženje - ukazao je Radović.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.