Pomoć prehrambenom sektoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2020, 14:49

Pomoć prehrambenom sektoru

Ministarstvo privrede je od 2006. godine odobrilo podsticaje za 32 investitora iz prehrambenog sektora, koji premašuju 38 miliona evra, što je većini njih omogućio da povećaju broj zaposlenih, a nekima su ta ulaganja u prošloj godini donela rast prihoda i do 25 odsto, saopštila je danas Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Kompanije koje su prethodnih godina koristile tu državnu pomoć imaju u proseku 84 nova zaposlena, pokazala je analiza NALED i Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << privrede, realizovana u okviru projekta “P2P – Pripremi se za učešće”.

Podsticaji su doprineli da se poveća broj radnih mesta od 25 do 312 po investitoru, odnosno korisniku sredstava. Vrednost planiranih ulaganja se kreće od 305.000 do 45 miliona evra, za koja je odobrena podrška od 116.000 do 12 miliona evra, izjavio je načelnik Odeljenja za investicije u Ministarstvu privrede Branislav Pejčić.

Govoreći o značaju prehrambene industrije, šefica Jedinice za poljoprivredu i zdravstvo u NALED Tisa Čaušević ukazala je na ilustrativan podatak da je vrednost investicionih projekata kompanija iz tog sektora u proseku iznosila 6,75 miliona evra, sa prosečnim iznosom podsticaja od oko 1,19 miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Investitorima u prehrambenom sektoru odobreno više od 38 miliona evra podsticaja

Izvor: Danas, 04.Dec.2020

Od 2006. godine, Ministarstvo privrede odobrilo je podsticaje koji premašuju 38 miliona evra, za 32 investitora iz prehrambenog sektora.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.