Pomoć poplavljenim domaćinstvima

Izvor: RTS, 02.Sep.2014, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć poplavljenim domaćinstvima

Poplavljenim poljoprivrednim domaćinstvima iz 14 sela šabačkog kraja danas je podeljeno 80 tona stočne hrane. Pomoć od po 320 kilograma hrane za muzne krave dobilo je 250 domaćinstava. Donator je Međunarodna organizacija za poljoprivredu i hranu FAO, koja deluje kroz programe Ujedinjenih nacija.

Stočna hrana podeljena je preko šabačke Direkcije za poljoprivredu. Za mnoge proizvođače koji su pretrpeli štete >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tokom maja ovo je prva pomoć koju su dobili.

Dobijenom stočnom hranom  domaćeg proizvođača moći će da prehrane do pet krava narednih mesec dana.

Najavljeno je da će FAO naastaviti sa donacijama i to najpre najugroženijim malim i srednjim poljoprivrednih proizvođača. Za pomoć ove organizacije u šabačkom kraju prijavilo se 1.200 domaćinstava.

rts.sabac@rts.rs

+381 15 353 269

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.