Pomoć mladima od banaka i preduzeća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2009, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć mladima od banaka i preduzeća

BEOGRAD - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je danas da će država pokušati da uvede najbolja srpska preduzeća i banke u program finansiranja stipendija najboljim studentima.

"Najboljih 1.000 studenata već dobija stipendije, ali ćemo sada pokušati da u program uvedemo i naša najbolja preduzeća i banke, čime bi iznos stipendija bio povećan", rekao je Dinkić na javnoj debati o problemima zapošljavanja mladih i omladinskom preduzetništvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koja je održana na Fakultetu političkih nauka.

Kao jedan od najvećih problema prilikom zapošljavanja mladih, Dinkić je istakao nepostojanje stručne prakse.

"Teorijska znanja postoje, ali su ona često neupotrebljiva nakon završetka škole. Zbog toga je potrebna temeljna reforma obrazovnog sistema", dodao je ministar ekonomije.

Prema njegovim rečima, programom omladinskog preduzetništva i kreditiranja mladih, koji je pokrenulo Ministarstvo, predviđeno je da 3.000 mladih početnika u preduzetništvu dobiju državne kredite, što bi omogućilo zapošljavanje 12.000 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.