Pomoć malim privrednicima

Izvor: RTS, 22.Nov.2012, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć malim privrednicima

U Biznis inkubator centru u Nišu, posle dve godine zastoja, zbog odlaska donatora, počeo je drugi ciklus pomoći malim privrednicima. Zahvaljujući sredstvima grada u iznosu od 11 miliona dinara, u naredne tri godine u Biznis inkubator centru radiće 13 proizvodnih i šest firmi iz oblasti usluga.

Maja Pavić je godinama bila honorarac, a zbog neizvesne egzistencije osnovala je Agenciju za filmsku produkciju i marketing. Dolazak ovde joj, kako kaže, mnogo znači.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Poslovanje ide dobro i ja se nadam da ću obezbediti bolju egzistenciju za svoju porodicu i da ću poslovati još bolje i zaposliti makar dva radnika u 2013. godini," kaže Maja.

Poslovanjeu ovom Centru novim stanarima donosi brojne pogodnosti. Vladan Đorđević, vlasnik firme "Trend stil" kaže da ima više prostora i da mu dosta pomažu u pronalaženju poslova.

"Dolaskom u Inkubator centar zaposlio sam dvojicu, a u planu je da zaposlim još dvojicu", kaže on.

Trogodišnji boravak ovde treba da osnaži poslovanje sadašnjih stanara. U prethodnom ciklusu od 13 malih firmi samo se jedna nije osamostalila. Dragan Jovanović, vlasnik radnje za izradu nameštaja više je nego zadovoljan.

"Do 2007. godine radio sam kod Vojske i ostao bez posla. Nisam znao šta da radim. Počeo sam da radim nameštaj, zaposlio sam jednog radnika i od toga se izdržavamo", kaže Jovanović.

Biznis inkubator centar, inače, svojim stanarima, osim besplatnog i opremljenog poslovnog prostora pruža i edukaciju za uspešno vođenje biznisa, a samim tim i mogućnost da ovde posao dobije pedeset radnika. Centar je rešio da bude na usluzi i svim malim i srednjim preduzećima u nišavskom okrugu.

Direktor BIC-a Jasna Stevović kaže da im oni pomažu gde i kako mogu doći do povoljnijih sredstava za buduće poslovanje, i u delu kreditnih linija i u delu nekih bespovratnih sredstava.

"S druge strane imamo i zajednički nastup i promocije i na našem tržištu i u inostranstvu", kaže Stevović.

Ovde se nadaju da će i drugi inkubacioni ciklus biti uspešan i da će sadašnji stanari postati zdrav deo naše privrede.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.