Pomoć bratskoj Rumuniji VIDEO

Izvor: B92, 25.Okt.2021, 11:52

"Pomoć bratskoj Rumuniji" VIDEO

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković pratio je donaciju upućenu Rumuniju zbog aktuelne epidemiološke slike u toj zemlji.

Inicijativu je pokrenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a donaciju čine lekovi i kiseonik radi lečenja obolelih od koronavirusa.

"U prilici smo da uputimo pomoći bratskoj Rumuniji, sa kojom nas vezuje mnogo toga. Naši prijatelji, braća, sestre su možda u najtežem talasu borbe protiv koronavirusa", kazao je Selaković. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Selaković je na donaciji toj zemlji napisao na rumunskom jeziku: "Srbija uz bratsku Rumuniju u najtežim trenucima".

On je pozvao građane da se vakcinišu i tako zaštite sebe i svoju okolinu.

"Da iskoriste mogućnost da se vakcinišete, jer ako to ne budete radili, bojim se da neće biti kraja ovoj pošasti", naveo je Selaković i podsetio da je ta zemlja letos pomogla Srbiji.

Ambasadorka Rumunije Silvija Davidoju, koja je prisustvovala primopredaji pomoći, zahvalila se na podršci Srbiji u trenutku kada se Rumunija suočava sa snažnim talasom koronavirusa.

Podsećanja radi, rumunska vlada je od danas ponovo uvela noćni policijski čas i obavezne zdravstvene propusnice za ulazak u većinu javnih prostora. Pored ovih mera, doneta je odluka da se u školama proglasi dvonedeljni raspust kako bi se zaustavio porast broja novoinficiranih koronavirusom, ali i smanjio broj smrtnih ishoda među kovid pacijentima, prenosi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbija donirala Rumuniji lekove i kiseonik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2021

Srbija je danas uputila Rumuniji donaciju u lekovima i kiseoniku za lečenje obolelih od virusa korona. Donaciju, koju je Vlada Srbije, na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, uputila Rumuniji, ispred Palate Srbije, ispratio je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković...Rumuniji je isporučeno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.