Izvor: Blic, 27.Feb.2010, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomilovanje u nevreme

Savet Vlade Srbije za borbu protiv nasilja krenuo je u suzbijanje ovog zla na sportskim borilištima, pre svega na fudbalskim stadionima. Zahtevom da se snimci nereda svedu na najviše tri sekunde ministarka Samardžić Marković i članovi ovog tela jasno su poručili da će akterima indicenata biti uskraćena i mogućnost da u medijima gledaju scene svojih (ne)dela.

Poruka vredna podrške, uz ono što je prati: kraj promocije i nedoličnog ponašanja kao najčešće uvertire u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << divljanje „navijača". Za razliku od one koja je dva dana ranije stigla iz komisije za žalbe Superlige Srbije: igraču Partizana Srđi Kneževiću kazna za neshvatljiv gest u 137. derbiju protiv Zvezde smanjena je sa tri na dve utakmice. Podsetimo: mladi štoper je iz čista mira, ne gledajući loptu, zgazio sportskog rivala Dejana Lekića dok je ležao na zemlji!

Pomilovanje je stiglo kad mu vreme nije - dok društvo zbija redove da se nasilju stane na kraj. Sažalila se komisija na Kneževićevo kajanje, pa odlučila da ga časti i omogući mu da prolećnu sezonu započne u timu crno-belih, umesto da zbog onog što je učinio gricka semenke (i nokte) na tribinama. Ne samo zbog sebe, nego zbog hiljada dečaka kojima bi trebalo da bude uzor.

Da je bar kazna smanjena zimus, po završetku jesenje sezone, do danas bi se sve zaboravilo. Ovako, liči na direktan atak na napore države da iz fudbala protera nasilje na tribinama, oko stadiona i na terenu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.