Pomilovani posle vređanja šeika

Izvor: B92, 31.Jul.2013, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomilovani posle vređanja šeika

Kuvajt -- Kuvajtski emir šeik Sabah al-Ahmad al-Sabah saopštio je da je pomilovao sve one koji su osuđeni zbog toga što su ga vređali.

Na desetine Kuvajćana optuženo je za vređanje emira, većinom onlajn, a neki od onih koji su i osuđeni dobili su i do 11 godina zatvora.

Među optuženima ima političkih aktivista, kako muškaraca, tako i žena, kao i istaknutih opozicionih političara. Neki od njih su oslobođeni odlukom apelacionog suda.

"Povodom 10 poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana Ramazana, zadovoljstvo mi je da odobrim amnestiju za sve one koji su vređali emira", naveo je šeik Sabah u govoru na državnoj televiziji, dodajući da odluka odmah stupa na snagu.

Kako je prenela agencija Rojters, uobičajeno je da tokom Ramazana vladari tog regiona donose odluke o pomilovanju osuđenika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kuvajt: Pomilovani osuđenici za vređanje emira

Izvor: Blic, 31.Jul.2013

Kuvajtski emir šeik Sabah al-Ahmad al-Sabah saopštio je danas da je pomilovao sve one koji su osuđeni zbog toga što su ga vređali...Na desetine Kuvajćana optuženo je za vređanje emira, većinom onlajn, a neki od onih koji su i osuđeni dobili su i do 11 godina zatvora...Među optuženima ima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.